Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per a optimitzar la teva navegació, adaptar-se a les teves preferències i fer tasques analítiques.
Si continues navegant acceptes la nostra Política de Privacitat.

Diumenge, 18 Novembre 2018

E Espai Jove

Activitats

La Regidoria d'Infància i Joventut mitjantçant l’Espai Jove Can Tauler ofereix diversos serveis dirigits al jovent de Montcada i Reixac. Els conèixes?

 

Tallers Trimestrals

Mitjançant els tallers trimestrals és pretén oferir una continuïtat en l’activitat d’interès d’un conjunt de joves. De normal es realitzen 10 sessions repartides durant el trimestre i amb una freqüència d’un cop per setmana, així és pretén aconseguir la continuïtat de la que anteriorment es parlava, donant la oportunitat al jove a no només divertir-se sinó també aprendre i millorar. S’ofereixen tallers musicals, de dansa, de dibuix... sempre depenent de les necessitats i els interessos que mostren els joves. Es necessari que es realitzi l’inscripció en el període corresponent i tenen un cost econòmic de 10 a 40 euros podent aplicar un descompte si el jove pertany al Club Jove. Es demana un número mínim de participants.

Cursos

Aquests tipus d'activitat van més dirigitda a la formació del jove i tenen una finalitat més pràctica amb l’obtenció d’un títol al finalitzar. La durada d’aquests depèn del propi curs, els horaris es solen adaptar a les possibilitats dels joves: caps de setmana, estiu... i s’intenta que els preus siguin accessibles aplicant subvencions i ajudes per part de l’Ajuntament o el propi pressupost de l’espai Jove Can Tauler. D’igual manera que amb els tallers trimestrals, cal inscripció prèvia i es demana un número mínim de participants.

Monogràfics

Cicle d'activitats en referència a un tema específic. Acostuma a tenir una durada d'un setmana, els horaris es solen adaptar a les possibilitats del jovent. Cal inscripció prèvia i es deman un número mínim de participants.

Exposa!

Dins de la Sala Sergi Gómez Ballesta hi ha un espai obert a qualsevol jove que desitgi mostrar als altres les seves qualitats artístiques i plàstiques. És una forma d’expressió, de comunicació i d’empenta cap a la participació.

Activitats obertes i gratuïtes

► Divendres a la carta

Tots els divendres s’organitza un taller temàtic que permet al jove apropar-se i conèixer un tema concret, el qual pot o no resultar coincidir amb els seus interessos. Es fomenta un oci participatiu on el jove té un paper actiu. Cal dir que des de dinamització s’accepten iniciatives per part dels joves responent als seus interessos i curiositats respecte a la programació del Divendres a la carta. L’horari habitual de la realització de l’activitat sol oscil·lar entre les 18h i les 21h. Cal inscripció prèvia.

► Dissabtes d’esport i aventura

Dissabte d’esport i aventura respon als interessos d’aquells joves més aventurers, disposats a realitzar sortides els dissabtes al matí ja siguin sortides de muntanya, circuits en bicicleta, sortides de platja... És una iniciativa jove amb la que es pretén tenir cert contacte amb la natura i aprendre a respectar-la així com establir vincles entre els joves i educadors fora de les infraestructures de l’Espai Jove Can Tauler. També és interessant per promocionar el bon ús del temps lliure.

La realització de les sortides depèn de l’estació de l’any degut a les variacions del temps, també dels interessos dels joves i del grup. L’horari d’aquestes oscil·la entre les 10h fins les 21h. Cal inscripció prèvia.

► Activitats de juliol

Mitjançant aquestes activitats es vol oferir una alternativa a les tardes d’estiu i calor. Es pretén programar activitats divertides i entretingudes on  jovent de totes les edats puguin participar. Solen ser activitats diverses a les que es realitzen durant l’any aprofitant el bon temps i l’espai obert del casal: activitats d’aigua, activitats de pintura, esports de platja... Cal inscripció.

► Altres

En aquest punt s’inclouen totes aquelles activitats de caire gratuït que des de dinamització es preparen sota l’interès dels joves assidus al Casal i segons els recursos dels quals es disposa: tardes de cinema, campionats d’esport... activitats fora de la programació trimestral que donen forma al dia a dia a l’Espai Jove Can Tauler.

Sortides

Es tracta de sortides que normalment es porten a terme fora de l’horari habitual del Casal, sortides com per exemple una esquiada, paint-ball, cap de setmana en una casa de colònies... que proporcionen al jove marxar en grup a realitzar alguna activitat del seu interès sota un cost econòmic baix en relació al que costaria fer aquella mateixa activitat per compte propi. Es pretén reforçar els vincles entre els joves i el casal i entre els mateixos joves, invertint el temps d’oci en els seus interessos.

En ocasions, també es realitzen sortides dins de l’horari d’obertura del Casal no tenint més possibilitats de realitzar-les en altres dates i horaris. Per ambdues opcions és necessària prèvia inscripció.

Concursos

Aquesta activitat té com a objectiu mobilitzar al jovent sobre un tema apel.lant al seu millor valor: la creativitat. Cada conscurs tindrà les seves bases.

Rocòdrom

Situat al pati de l'equipament, el rocòdrom és espai per practicar l'escalada. Per poder fer ús d'aquest espai cal tenir la llicència federativa o qualsevol altra assegurança que cobreixi aquest esport. No obstant, cada trimestre organitzem diferents activitats per a que el jovent que no sapiga aprengui.

Mostra d'Ensenyament

Durant la Mostra d'Ensenyament l'Espai Jove Can Tauler esdevé un espai on es pot trobar informació actualitzada sobre l'ensenyament postobligatori en general i del municipi. També és un espai de reflexió per a mares i pares, educadors/es i estudiants sobre el futur formatiu i professional dels joves. D'aquesta manera el jovent podra obtenir tota aquella informació i orientació necessària per triar el "camí" que més li interessi.

Trobada de delegats/des

Aquesta iniciativa pretén fomentar la reflexió  i el debat entre els representants dels estudiants i proposar actuacions per potenciar la formació de la figura de delegats/des als centres educatius de secundària.

Reserva de sales i equipament

Existeix la possibilitat de poder reservar les sales de l’Espai Jove Can Tauler sempre que siguin joves els interessats i els interessos o finalitats no siguin de tipus comercial o privat. Així es pot donar també un ús a nivell associatiu juvenil portant a terme activitats del món juvenil o d’interès social. Aquest tipus de reserves tenen la possibilitat de ser en franges horàries de cap de setmana, quan el casal no està obert al públic. Tot i així cal reservar prèviament.

La reserva diària és a dir, aquella que realitza qualsevol jove amb una finalitat immediata (motius acadèmics, d’oci i diversió...) no ha de coincidir amb els tallers trimestrals ni activitats obertes i gratuïtes que es programen des de dinamització. El jove que reserva ha de ser conscient de la normativa d’utilització de la sala, ha d’omplir un formulari i, té la possibilitat de modificar la disposició de la sala.

Traductor

caarzh-CNenrorues

Popular

Butlletí

Introdueix la teva adreça electrònica per rebre totes les novetats

Agenda

Enquesta

Que et sembla la web?