Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per a optimitzar la teva navegació, adaptar-se a les teves preferències i fer tasques analítiques.
Si continues navegant acceptes la nostra Política de Privacitat.

Dimecres, 17 Octubre 2018

M MIR Jove actualitat

Quedem per fer voluntariat a Barcelona?

El passat desembre Barcelona va ser designada Capital Europea del Voluntariat per al 2014, per iniciativa del Centre Europeu del Voluntariat (CEV). Entitats, ajuntament i govern de la Generalitat han treballat junts en aquest projecte. Vols saber com pots prendre part d’aquest gran esdeveniment? Aquí t’ho expliquem.

Barcelona compta amb un ampli teixit associatiu de més de 6.000 entitats no lucratives basades en el voluntariat en tots els àmbits de la vida personal i comunitària. Totes aquestes entitats treballen per transformar i cohesionar la nostra societat fomentant i practicant valors com la solidaritat, el treball en equip, la creativitat, la confiança,  el respecte als altres i a l’entorn, i la responsabilitat.

Amb aquest currículum i amb l’experiència de grans esdeveniments amb milers de persones voluntàries donant resposta a dinàmiques i necessitats de ciutadania, la ciutat Comtal ho ha tingut tot de cara per ser l’escollida pel CEV.

La ciutat que obté aquest títol es compromet a promoure, col·laborar donar suport i difondre a organitzacions de persones voluntàries o que promoguin l’altruisme i a donar suport a les polítiques de voluntariat que es recullen a l’Agenda de Polítiques sobre Voluntariat a Europa (PAVE), que promou el Centre Europeu del Voluntariat. Per aquest motiu ja està en marxa el web bcnvoluntariat2014.cat, on pots consultar l’agenda, que recull el programa d’activitats de la capitalitat que fan possible dia a dia entitats i institucions.

Aquí tens algunes de les activitats que s’organitzaran, entre moltes d’altres:
- XXè Fòrum Primavera de les Associacions. L'associacionisme és capital (maig), per aprofundir en la relació entre les associacions i les administracions locals i les seves polítiques
- 9a. Jornada Voluntariat en l'àmbit de la salut (juny). Espai formatiu, recerca i debat entorn al voluntariat en l'àmbit sociosanitari i hospitalari
- Estiu del Voluntariat (juliol), per si vols formar-te i intercanviar experiències
- Market Place (octubre), un espai que acostarà el món de les entitats al món de l’empresa

El portal també permet proposar activitats per incloure a l’agenda, seguint  uns criteris bàsics que trobaràs al mateix web.

T’animes a fer voluntariat?
A banda de participar en alguna de les activitats que s’organitzin des de les institucions per promoure i impulsar el voluntariat, tu també pots formar part d’aquest gran projecte col·laborant amb alguna de les entitats sense ànim de lucre que hi ha arreu de Catalunya i que cerquen voluntaris. Pots fer-ho a través de Voluntariat.org. Tant si ets de Barcelona com si no, de ben segur que a la teva localitat hi ha associacions que es dediquen a projectes i programes on el voluntariat és una peça clau.

Si encara vols arribar més lluny també pots travessar fronteres i fer voluntariat a l’estranger en projectes de solidaritat, cooperació internacionalintercanvis culturals, construccions d’espais de convivència o mobilitat europea.

Segur que entre totes les activitats que fas i la vida ocupadíssima que portes ets capaç de trobar una estona diària, setmanal o mensual per créixer en solidaritat. Posa’t les piles i fes-te voluntari/ària, creixeràs com a persona!

 

 

Traductor

caarzh-CNenrorues

Popular

Butlletí

Introdueix la teva adreça electrònica per rebre totes les novetats

Agenda

Enquesta

Que et sembla la web?