Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per a optimitzar la teva navegació, adaptar-se a les teves preferències i fer tasques analítiques.
Si continues navegant acceptes la nostra Política de Privacitat.

Dimecres, 17 Octubre 2018

M MIR Jove actualitat

Les portes de la Uni

Les portes_de_la_UniSi ja has decidit que vols iniciar el primer curs d’un grau universitari, ara has de traçar el camí que vols que prengui el teu futur. Fins el 4 de juliol tens temps per a fer la preinscripció a les set universitats públiques catalanes (Universitat de Barcelona, Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat Politècnica de Catalunya, Universitat Pompeu Fabra, Universitat de Girona, Universitat de Lleida i Universitat Rovira i Virgili) i a la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, privada.

La preinscripció universitària es pot formalitzar per Internet mitjançant aquest enllaç. En el moment de fer el tràmit de la preinscripció, pots escollir fins a vuit preferències dels centres d’estudis ordenades de forma decreixent segons l’interès. Per saber com es formalitza la preinscripció consulta aquest web. Però si encara no tens molt clara l’opció que triaràs, pots consultar el web Què i per què estudiar a les universitats catalanes. T’ajudarà a conèixer tota l’oferta en graus universitaris i els centres on s’imparteixen, a aproximar-te al contingut de cadascun dels estudis i a saber quines sortides professionals tenen.

Els camins per accedir fins a les portes de la universitat són diversos: estudiants que aproveu les PAU (proves d’accés a la universitat), però també que veniu de la Formació Professional (tècnic/a superior de formació professional, tècnic/a superior d'arts plàstiques i disseny o tècnic/a esportiu superior), titulats/des universitaris/àries, estudiants estrangers/es o estudiants no tan joves (que han superat la prova d’accés per a més grans de 25 anys o la prova d'accés per a més grans de 45 anys). Els requisits i la documentació que cal presentar són també diferents. Per tant, informa-te’n bé al web de la Secretaria d’Universitats i Recerca.

Un cop fet tots els tràmits, la primera assignació de les places es farà pública l’11 de juliol. Si has obtingut plaça en la primera preferència que has escollit, t’hauràs de matricular entre el 15 i el 18 de juliol. En el cas que se t’assigni una plaça entre la segona i la vuitena preferència, o bé pots acceptar-la com a definitiva i matricular-te entre els dies 11 i 15 de juliol o bé pots esperar a la segona assignació de places del 24 de juliol. Si no has estat assignat a cap preferència, també has d’esperar fins a aquesta segona assignació del dia 24.

D’altra banda, el Govern ha informat que els preus públics universitaris per al curs 2014-2015 seran els mateixos que el curs anterior. Així mateix, està duent a terme una política de preus i beques, basada en el nivell de renda familiar de l’alumne.

 

Traductor

caarzh-CNenrorues

Popular

Butlletí

Introdueix la teva adreça electrònica per rebre totes les novetats

Agenda

Enquesta

Que et sembla la web?