Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per a optimitzar la teva navegació, adaptar-se a les teves preferències i fer tasques analítiques.
Si continues navegant acceptes la nostra Política de Privacitat.

Dimecres, 17 Octubre 2018

M MIR Jove actualitat

MónCat, el nou portal de la mobilitat

Compartir. Estudiar. Treballar. Tornar. Són els conceptes claus del nou portal MónCat. Si ets una persona, jove o no, que per necessitat, vocació, oportunitat o per lliure decisió vols estudiar o treballar arreu del món, tens en aquesta finestra única tota la informació i els serveis disponibles per prendre decisions fonamentades. Tant si et planteges marxar, tornar o romandre a Catalunya.

Et presentem el nou portal MónCat, desenvolupat pel Departament d’Empresa i Ocupació, en suport a la mobilitat de la ciutadania. Pionera a Europa, aquesta eina reuneix tota la informació i els serveis disponibles en els processos de mobilitat, tant per a facilitar el retorn de les persones que viuen a l’exterior, com per a prendre la decisió de viure i treballar a l’estranger. 

Amb MónCat, la Generalitatpretén facilitar-te les gestions que hauràs de realitzar i acompanyar-te si et planteges la mobilitat residencial i laboral a nivell internacional. Actualment hi ha disponible informació completa sobre 14 països (Alemanya, Argentina, Austràlia, Brasil, Canadà, Estats Units, França, Japó, Marroc, Mèxic, Panamà, Regne Unit, Suïssa i Xile) i s’està treballant en 13 més, com Àustria, Bèlgica, Nova Zelanda, Xina, Rússia i Luxemburg. 

A l’àrea de països hi trobaràs tot allò necessari per ajudar-te a la integració allà on vagis. En concret, accediràs a informació general sobre el país triat (indicadors econòmics, entitats de representació i acolliment i recomanacions dels serveis diplomàtics). Pel que fa als tràmits, MónCat t’indica els passos concrets que has de seguir per validar documents i títols, escolaritzar-te, tenir cobertura sanitària o obrir un compte bancari. Alhora hi trobaràs recursos de suport a l’ocupació, informació laboral bàsica, ofertes de feina, etc. 

A banda d’aquesta àrea, el portal s’estructura bàsicament en dos grans apartats: de Catalunya al món (si et planteges marxar) i del món a Catalunya (per si ja vius fora). 

De Catalunya al món

En aquest apartat pots inscriure’t al nou servei d’acollida en els països de destinació. La finalitat: fer més fàcil l’arribada i integració als nous arribats. Segons el país, pots rebre dossiers informatius sobre l’àrea on t’instal·lis, disposar d’un servei que et respongui consultes bàsiques o assistir a reunions periòdiques d'acolliment. També accedeixes al registre voluntari de catalans i catalanes residents a l'exterior, així com al portal de la xarxa EURES que unifica les ofertes de feina a Europa. 

Fins i tot, pots consultar les experiències reals de persones migrades a països concrets. T’expliquen com s’hi han integrat i et donen consells que et poden servir si penses migrar-hi. Per exemple, la Irene, de 24 anys, que està estudiant un màster ala Xina, aconsella posar-se en contacte amb el Casal Català de Beijing per conèixer la vida quotidiana i laboral en aquest país tan diferent, més enllà de la informació disponible centrada en visitarla Xina com a turista.

 

Del món a Catalunya

moncatSi ja vius a l’exterior, i per tal de captar el talent, l’experiència i els coneixements que hagis adquirit durant la teva estada, MónCat t’ofereix serveis per fer possible i més fàcil el teu retorn al mercat laboral i a l’espai formatiu català. En aquest sentit, et facilita informació per validar estudis, universitaris o no, obtinguts a l’estranger, i et dóna accés a les ofertes laborals vigents a Catalunya. 

MónCat neix en resposta a una demanda expressa de la societat i alhora compleix el mandat parlamentari del Ple de Joventut (juliol 2013) i les resolucions del ple de política general (setembre 2013) on s’instava al Govern a dissenyar plans de suport al retorn dels joves. 

Si et planteges la mobilitat, tant d’anada al món, com de tornada a Catalunya, cal que te n’informis bé. Ara tens tota la informació a MónCat.

Més informació

 

 

Traductor

caarzh-CNenrorues

Popular

Butlletí

Introdueix la teva adreça electrònica per rebre totes les novetats

Agenda

Enquesta

Que et sembla la web?