Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per a optimitzar la teva navegació, adaptar-se a les teves preferències i fer tasques analítiques.
Si continues navegant acceptes la nostra Política de Privacitat.

Dimecres, 17 Octubre 2018

M MIR Jove actualitat

Arriba el Carnastoltes

Es una celebració anual a la vida que es celebra durant el carnestoltes que es un conjunt de tres dies que precedeixen el Dimecres de cendra i per tant a la Quaresma. El carnaval existeix des de fa uns 2.000 anys, ha evolucionat al llarg del temps.

Els antics romans celebren, a mitjans de febrer els “ lupercales”(la festa de celebracions en honor el deu de Pa), es un festival no molt diferent al carnaval modern. Quan a Roma durant el cristianisme, els primers pares de la Església decideixen que era millor incorporar certs aspectes dels rituals pagans en la nova fe en el lloc d’intentar eliminar-ho.

La paraula carnaval prove del terme italià genovesa (carneleva) i esta en llatí carnis levare (quitar la carn), per ser el començament de la quaresma durant la qual no s’ha de consumir carn ni garsa animal.

 Dimecres de Cendre

 Es el primer dia de Quaresma en la tradició catòlica. Com a record Adan el primer home fou condemnat a “regressar a pols”, els cristians son anomenats a purificar-se per les faltes per mitjà de privacions, des del primer dia de Quaresma fins el divendres sant, es a dir, daurant 40 dies que precedeix la festa de Pasqua en la que es celebra la resurrecció de Crist.

Les màscares “ caretes i disfresses”

Durant el regant del Papa Urbano IV, per la bula “Transituturs” (8 de Setembre), es permet celebra la festa religiosa amb disfresses alegroicques del triomf del bé i del mal. Aixi, el Corpus Christi es celebra en Itàlia com a processons de diables que represent drames religiosos.

A partir del Renaixement, el carnaval adquireix gran influencia a Itàlia, sobretot a Venècia. A Espanya, els famosos Autos Sagraments rematant sempre les processons del Corpus Christi. Totes les persones es disfressen de diables plens de cascabels colpejant al públic.

L’us de les màscares i disfresses esta mes relacionat amb les festes religioses, encara que amb el temps cada vegada en l’actualitat els carnestoltes son verdaderes Mascarades.

La festa del carnestoltes es va expandir per països europeus catòlics, en especial aquelles on existeixen esclaus africans com per exemple el Brasil (es famosa pel seu carnaval, el mateix que el Mardi Gras de Luisiana (els Estats Units), a on les costums de les colonitzacions franceses es van barrejar amb els afroamericans i els natius americans. El canaval es celebra en moltes grans ciutats com els Estats Units, Canadà, Nova York, Miami, Toronto). 

 

Traductor

caarzh-CNenrorues

Popular

Butlletí

Introdueix la teva adreça electrònica per rebre totes les novetats

Agenda

Enquesta

Que et sembla la web?